Продукція

Мікро-Мінераліс (Марганець)Мікро-Мінераліс (Марганець) – це універсальне та легкозасвоюване рідке мікродобриво, призначене для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до нестачі марганцю.

Склад мікродобрива Мікро-Мінераліс (Марганець)
амонійно-карбоксилатних комплексонів, %

Mn

N

10,0

1,0

 

 

Роль марганцю в житті рослин

Марганець активізує ферменти у рослині, накопичується в листках і бере участь в фотолізі води, будучи компонентом фотосистеми, сприяє накопиченню і пересуванню цукру з листя у коренеплоди, стимулює наростання нових тканин в точках росту, покращує поглинання заліза з ґрунту і попереджає хлороз. При його відсутності різко знижується виділення кисню при фотосинтезі і вміст вуглеводів, особливо в корінні.

Чутливими культурами до нестачі марганцю є озимі та ярі зернові, соя, буряк цукровий, кормовий і столовий, кукурудза, картопля, яблуня. Надходження марганцю в рослини знижується при низьких температурах і високій вологості ґрунту, що найчастіше спостерігається ранньою весною коли від цього в значній мірі страждають озимі.

Внесення Мікро-Мінераліс (Марганець) посилює синтез вітаміну С, каротину, глютаміну у плодових і овочевих культурах; у цукрових буряків зростає цукристість коренеплодів; у бобових – фіксація атмосферного азоту бульбочковими бактеріями.

Застосування

Норми витрати препарату Мікро-Мінераліс (Марганець)

Культура, що обробляється

Норма витрати
препарату

Фаза розвитку культури

Максимальна кількість обробок

Пшениця озима,
ярий ячмінь

1,0-1,5 л/га

фаза кущення, фаза виходу в трубку, початок наливу зерна

3

Соняшник

1,0-1,5 л/га

фаза 2-3 пари листків,
фаза 5-6 пар листків

2

Кукурудза

1,0-1,5 л/га

фаза 3-5 листків, фаза 7-9 листків

2

Ріпак

1,0-1,5 л/га

фаза стеблування, бутонізації

2

Соя, горох

1,0-1,5 л/га

3-5 справжніх листків, фаза бутонізації, фаза початку наливу бобів

3

Цукровий буряк

1,0-1,5 л/га

до змикання в рядках,
до змикання в міжряддях

2

Картопля

1,0-1,5 л/га

фаза стеблування, бутонізації

2

Томати

1,0-1,5 л/га

фаза укорінення, бутонізації,
початок масового утворення плодів

3

Норма виливу робочої рідини: 200-300л/га – по­льові культури.