Продукція

Мікро-Мінераліс (Мідь)Мікро-Мінераліс (Мідь) – це універсальне та легкозасвоюване рідке мікродобриво, призначене для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до нестачі міді.

Склад мікродобрива Мікро-Мінераліс (Мідь),
амонійно-карбоксилатних комплексонів, %

Сu

N

4,0

2,0

 

 

Роль міді в житті рослин

Мідь входить до складу ферментів і бере участь в окисно-відновних перетвореннях, близько 50% її міститься в хлоропластах.

При дефіциті міді порушується лігнофікація клітинних стінок, знижується інтенсивність дихання і фотосинтезу. Ознаки мідного голодування проявляються найчастіше на торф'янистих та кислих піщаних ґрунтах. Симптоми захворювання для зернових культур виражаються в побілінні і засиханні кінчиків листової пластинки. При сильному дефіциті міді рослини починають посилено кущитися, але надалі колосіння не відбувається, і все стебло поступово засихає. Плодові культури при нестачі міді хворіють, так званою, суховершинністю або екземою.

Найбільш чутливими рослинами до нестачі міді є: пшениця, ячмінь, овес, льон, кукурудза, морква, буряк, цибуля, шпинат, люцерна, білокачанна капуста, картопля.

Переваги

Позакореневе підживлення мікродобривом Мікро-Мінераліс (Мідь):

  • Підвищує стійкість рослин проти грибкових і бактеріальних захворювань;
  • Знижує захворювання зернових культур різними видами сажки;
  • Підвищує стійкість рослин до бурої плямистості;
  • Підвищує вміст гідрофільних колоїдів, що є найбільш ефективним в сухе та спекотне літо.

Застосування

Норми витрати препарату Мікро-Мінераліс (Мідь)

Культура, що обробляється Норма витрати
препарату
Фаза розвитку культури Максимальна кількість обробок
Пшениця озима,
ярий ячмінь
1,0-1,5 л/га фаза кущення, фаза виходу в трубку, початок наливу зерна 3
Соняшник 1,0-1,5 л/га фаза 2-3 пари листків,
фаза 5-6 пар листків
3
Кукурудза 1,0-1,5 л/га фаза 3-5 листків, фаза 7-9 листків 2
Ріпак 1,0-1,5 л/га фаза стеблування, бутонізації 2
Соя, горох 1,0-1,5 л/га 3-5 справжніх листків, фаза бутонізації, фаза початку наливу бобів 3
Цукрові буряки 1,0-1,5 л/га до змикання в рядках,
до змикання в міжряддях
2
Картопля 1,0-1,5 л/га фаза стеблування, бутонізації 2
Томати 1,0-1,5 л/га фаза укорінення, бутонізації,
початок масового утворення плодів.
3

Норма виливу робочої рідини: 200-300л/га – по­льові культури.