Продукція

Мікро-Мінераліс (Магній)Мікро-Мінераліс (Магній) – це інноваційне мікродобриво, призначене для компенсації дефіциту магнію в рослинах шляхом позакореневого підживлення.

Склад мікродобрива Мікро-Мінераліс (Магній),
амонійно-карбоксилатних комплексонів, %

Mg

N

10,0

2,0

 

 

Роль магнію в житті рослин

Магній впливає на всі процеси у клітинах рослин, де відбувається передача хімічної енергії та її накопичення (фотосинтез, дихання, гліколіз тощо). Разом з кальцієм магній бере участь у побудові пектинових речовин стінок клітин. Більше 300 ферментів активуються магнієм завдяки його специфічному зв'язуванню в комплекси. Магній також позитивно впливає на перенесення та засвоєння фосфору.

Ознаки дефіциту магнію особливо часто спостерігаються на легких ґрунтах. До них відноситься міжжилковий хлороз старих листків, які твердіють, стають ламкими, передчасно всихають і опадають. Гострий дефіцит магнію викликає "мармуровість" листя. Дуже необхідний культурам, які виносять велику кількість магнію з ґрунту - цукровий буряк, виноград, картопля, культури закритого ґрунту.

Переваги

Позакореневе підживлення мікродобривом «Мікро-Мінераліс» (Магній) дозволить:

  • Значно підвищити стійкість рослин до несприятливих погодних умов;
  • Поліпшити процеси фотосинтезу та дихання рослини;
  • Підвищити резистентність та імунітет рослини.

Застосування

Норми витрати препарату Мікро-Мінераліс (Магній)

Культура, що обробляється

Норма витрати
препарату

Фаза розвитку культури

Максимальна кількість обробок

Пшениця озима,
ярий ячмінь

1,0-1,5 л/га

фаза кущення, фаза виходу в трубку, початок наливу зерна.

3

Соняшник

1,0-1,5 л/га

фаза 2-3 пари листків,
фаза 5-6 пар листків.

2

Кукурудза

1,0-1,5 л/га

фаза 3-5 листків, фаза 7-9 листків.

2

Ріпак

1,0-1,5 л/га

фаза стеблування, бутонізації.

2

Соя, горох

1,0-1,5 л/га

3-5 справжніх листків, фаза бутонізації, фаза початку наливу бобів.

3

Цукровий буряк

1,0-1,5 л/га

до змикання в рядках,
до змикання в міжряддях.

2

Картопля

1,0-1,5 л/га

фаза стеблування, бутонізації.

2

Томати

1,0-1,5 л/га

фаза укорінення, бутонізації,
початок масового утворення плодів

3

Норма виливу робочої рідини: 200-300л/га – по­льові культури.