Мікро-Мінераліс (Кальцій) - інноваційне мікродобриво в рідкій формі, не містить хлору, призначене для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до нестачі кальцію.
СКЛАД: мікродобрива Мікро-Мінераліс (Кальцій): нанокарбоксилати кальцію, 5%
Роль кальцію в рослині
Кальцій активізує проходження ферментних реакцій, підвищує рухомість нітратів, також впливає на вуглеводневий та азотний обміни рослин. Кальцій потрібен для нормального росту надземних органів і кореневої системи. В рослини він надходить упродовж всього періоду активного росту. Іони кальцію, що потрапили в рослину, знаходяться у вільному стані. Цей елемент необхідний рослині для утворення нуклеїнових кислот. На клітинному рівні кальцій бере участь в побудові мембрани.
Дефіцит кальцію затримує ріст листків, їх жилки спочатку вкриваються світло-жовтими плямами, згодом тканина відмирає і вони набувають бурого відтінку. При цьому листки які утворилися раніше, не відчувають нестачі кальцію й залишаються нормальними: вони містять кальцію більше, ніж молоді листки, оскільки рослини не можуть його перерозподіляти. Дефіцит кальцію у молодих рослин призводить до появи таких небезпечних хвороб як чорна ніжка та коренеїд коренеплодів. Нестача кальцію призводить до розтріскування коренеплодів.
Мікродобриво Мікро-Мінераліс (Кальцій) значно підвищує стійкість рослин до передчасного старіння і, як наслідок, збільшується термін зберігання та здатність до транспортування майбутнього врожаю.
Переваги
- Не містить хлору.
- Позитивно впливає на процес фотосинтезу.
- Підвищує стійкість до вилягання.
- Запобігає розтріскуванню плодів.
- Покращується здатність зберігання та транспортування продукції.
Застосування
Норми витрат препарату Мікро-Мінераліс (Кальцій)
Культура, що обробляється |
Норма витрати препарату |
Фаза развитку культури |
Кількість обробок |
Зернові колосові | 1,0-1,5 л/га | фаза кущення, фаза виходу в трубку | 2 |
Зернобобові | 1,0-1,5 л/га | 3-5 повноцінних листків, фаза бутонізації | 2 |
Цукрові, кормові, столові буряки |
1,0-1,5 л/га | до змикання в рядах, до змикання в міжряддях | 2 |
Картопля | 1,0-1,5 л/га | фаза стеблування, фаза бутонізації | 2 |
Томати | 1,0-1,5 л/га | фаза укореніння, фаза бутонізациї, початок масового утворення плодів | 3 |
Морква | 1,0-1,5 л/га | фаза формування коренеплодів, інтенсивний ріст коренеплодів, перед змиканням міжряддя | 3 |
Капуста | 1,0-1,5 л/га | фаза 4-6 листків, формування головки, фаза нещільної головки | 3 |
Плодово–ягідні культури | 2,0-3,0 л/га | до цвітіння, повторне внесення через кожні 10-12 днів | 3 |
Норма виливу робочої рідини: 200-300 л/га – польові культури та 300-800 л/га овочеві та плодово-ягідні культури.