Продукція

Мікро-Мінераліс (Кальцій) - інноваційне мікродобриво в рідкій формі, не містить хлору, призначене для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до нестачі кальцію.

СКЛАД: мікродобрива Мікро-Мінераліс (Кальцій): нанокарбоксилати кальцію, 5%

Роль кальцію в рослині

Кальцій активізує проходження ферментних реакцій, підвищує рухомість нітратів, також впливає на вуглеводневий та азотний обміни рослин. Кальцій потрібен для нормального росту надземних органів і кореневої системи. В рослини він надходить упродовж всього періоду активного росту. Іони кальцію, що потрапили в рослину, знаходяться у вільному стані. Цей елемент необхідний рослині для утворення нуклеїнових кислот. На клітинному рівні кальцій бере участь в побудові мембрани.

Дефіцит кальцію затримує ріст листків, їх жилки спочатку вкриваються світло-жовтими плямами, згодом тканина відмирає і вони набувають бурого відтінку. При цьому листки які утворилися раніше, не відчувають нестачі кальцію й залишаються нормальними: вони містять кальцію більше, ніж молоді листки, оскільки рослини не можуть його перерозподіляти. Дефіцит кальцію у молодих рослин призводить до появи таких небезпечних хвороб як чорна ніжка та коренеїд коренеплодів. Нестача кальцію призводить до розтріскування коренеплодів.

Мікродобриво Мікро-Мінераліс (Кальцій) значно підвищує стійкість рослин до передчасного старіння і, як наслідок, збільшується термін зберігання та здатність до транспортування майбутнього врожаю.

Переваги

  • Не містить хлору.
  • Позитивно впливає на процес фотосинтезу.
  • Підвищує стійкість до вилягання.
  • Запобігає розтріскуванню плодів.
  • Покращується здатність зберігання та транспортування продукції.

Застосування

Норми витрат препарату Мікро-Мінераліс (Кальцій)

Культура, що
обробляється
Норма витрати
препарату
Фаза развитку
культури
Кількість обробок
Зернові колосові 1,0-1,5 л/га фаза кущення, фаза виходу в трубку 2
Зернобобові 1,0-1,5 л/га 3-5 повноцінних листків, фаза бутонізації 2
Цукрові, кормові,
столові буряки
1,0-1,5 л/га до змикання в рядах, до змикання в міжряддях 2
Картопля 1,0-1,5 л/га фаза стеблування, фаза бутонізації 2
Томати 1,0-1,5 л/га фаза укореніння, фаза бутонізациї, початок масового утворення плодів 3
Морква 1,0-1,5 л/га фаза формування коренеплодів, інтенсивний ріст коренеплодів, перед змиканням міжряддя 3
Капуста 1,0-1,5 л/га фаза 4-6 листків, формування головки, фаза нещільної головки 3
Плодово–ягідні культури 2,0-3,0 л/га до цвітіння, повторне внесення через кожні 10-12 днів 3

 

Норма виливу робочої рідини: 200-300 л/га – польові культури та 300-800 л/га овочеві та плодово-ягідні культури.